Presentació?… no gràcies

24/11/2020 by Joan Puig0
prestc-no-gracias_2.1.jpg

Al post “Passes per a preparar una presentació” del 12.07.20 s’exposen els set elements claus en una presentació perquè aquesta connecti amb l’audiència.
El primer pas és preguntar-se si la presentació presencial és realment necessària o bé podem utilitzar altres mitjans per a comunicar i transmetre el contingut de la nostra presentació: correu electrònic, teleconferència, videoconferència, disponibilitat de la informació en el “núvol”, …

Per a respondre a aquesta pregunta et proposo que recordis quan eres nen/a i escoltaves bocabadat/als contes i històries que t’explicaven els teus avis, els teus pares i que, amb el pas dels anys, tu els has explicat als teus fills. O quan has assistit a un concert del teu grup de música favorit després d’escoltar-lo una vegada i una altra en “vinil”, cinta de “cassette”, “compact disc” o “spotify”. També, potser quan has tingut la sort d’assistir a una conferència o seminari d’algú que sense adonar-te t’ha fet passar el temps sense adonar-te. Pots recordar situacions com aquestes?… Només si la nostra presència pot aportar un valor afegit a l’audiència, tindrà sentit dur a terme una presentació.

Al llarg d’aquest any 2020, la pandèmia de Covid-19 ens ha obligat a modificar molts dels nostres hàbits tant en el nostre entorn privat com laboral. Un dels canvis més importants ha estat el gran increment de videoconferències a través d’aplicacions de fàcil utilització com “Skype”, “Teams”, “Zoom”, … En l’àmbit professional, aquest nou escenari ha posat de manifest el potencial d’aquestes eines per a continuar duent a terme les nostres activitats sense necessitat de les reunions presencials. Aprofitem aquesta dura experiència provocada pel Covid-19 per a replantejar-nos el model de reunions en el nostre àmbit laboral, potenciant en la mesura del possible les alternatives ofertes per les noves tecnologies i reservant les presentacions per a aquelles ocasions en què la nostra presència permeti connectar amb la nostra audiència per a captivar-la, motivar-la, convèncer-la, il·lusionar-la … com quan escoltàvem les històries dels nostres pares, avis … o les cançons en directe dels nostres músics favorits.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *